HonlaprendszerüNK
2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek: 2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek: 2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:
 

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

 

 

A hagymavárosról is több dal készült, de csak ezeket találtam meg.

Makóról írt dalt, majd videó klipet forgatott hozzá két helyi fiatal. Így mutatják be a várost a világnak, a saját szemszögükből, a saját eszközeikkel.
 

"Ez a mi városunk, készek lennénk meghalni érte. Neki szól a videó, bár ő soha nem kérte."- két sor abból a klipből, amit makói fiatalok készítettek hagymavárosról. A film felkerült videómegosztó portálra. Bakacsi Márk és Solymosi Attila készítették. A klip az Onion City Flow - Hagymaváros Dala - címet viseli.

 

AlleR - Onion City Flow (km. Söci) (OFFICIAL MUSIC VIDEO)A rendező, operatőr, vágó Márk volt, Anonim Noize Pictures néven dolgozik. "Két hét, 18 óra, 12 forgatás és 5 óra utómunka van benne."- árulta el. Saját technikája van, de sok segítséget kapott a Makói Művészeti- és Videóműhely - amelynek a tagja - vezetőjétől, Czibolya Kálmántól.

A szöveget Attila írta, az ő beceneve Aller, ő a dal előadója. "Két hónapja írtam a szöveget és hozzá a zenei alapot, egy hónappal később vettük fel."- mesélte Attila. 17 éves, a kereskedelmi szakközépiskolába jár, éppúgy mint Márk. Elmondta nem ez az első dalszövege, régebben verseket is írt, viszont az az egyetlen olyan dala, ami Makóról szól.

A klipben a fiúk bejárják a várost: feltűnik benne a Hagymaház, a Hagymatikum Fürdő és a sportcsarnok.

A dalról december elején már készült egy klip, abban Söci, azaz Paku Sándor is részt vett. Ő akkor freestylet, vagyis nem előre megírt, hanem improvizatív szöveget nyomott a dalhoz. Ez a jelenlegi, hivatalos klipből kikerült. A srácok úgy gondolták, hogy túl sok benne a káromkodás.

 

AlleR & Söci - Onion City Flow - Videoklip hamarosan


Makóról több dal is készült már. 2010 nyarán, az első makói ifjúsági fesztiválon dalíró versenyt is hirdettek, amit egy helyi metál banda nyert.

Szentpéter Csilla, a város arca is komponált egy Makó Dalt. Ehhez videó klip is készült.

 

Szentpéteri Csilla - Makó

Márk és Attila azt mondták nem volt semmi különösebb céljuk a klippel, egyszerűen meg akarták mutatni a várost, ahol élnek. Ezentúl azért összetartásra motiváló üzenetük is van, nem véletlenül ez a dal utolsó sora: "Mindent helyrehozunk aztán, mindenki megpihen..."

 

A hagymavárosról is több dal készült, de csak ezeket találtam meg. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp